2011. március 4., péntek

Üdvözöllek Tavaszváró!

Ezen a weboldalon szeretnék mindent feltüntetni, ami a tavaszhoz kötődik, legyen az tavaszi időjárás, tavaszi vásár, tavaszi tennivalók a kertben, tavaszi képek stb. Az oldalon bejegyzési lehetőséget biztosítok mindenkinek, aki szeretne értelmesen hozzászólni valamelyik témához!

Először is néhány szó a tavaszról:
Mint általában mindenki tudja, nálunk 4 évszak található, amiből a legszebb szerintem a tavasz!
Megkülönböztetünk meteorológiai tavaszt és csillagászati tavaszt:
A csillagászati tavasz kezdete március 21-én van, ekkor van a tavaszi "napéjegyenlőség". Itt jegyezném meg, hogy ez csak az északi féltekén jelzi a tavaszt, hiszen a délin ez az ősz kezdetét jelenti!
A meteorológiai tavasz március 1-én kezdődik és május 31-ig tart, bár a természet nem mindig gondolkodik ugyanígy!
Mi az utóbbit tekintjük valós tavasznak, hiszen ez a dátum az ismertebb!

Mi is történik tavasszal?
Ez az az évszak, amikor emelkedik az átlaghőmérséklet, és szeszélyessé válik az időjárás. Ilyenkor esik a legtöbb eső, ennél fogva sajnos a nagy áradások is erre az időszakra esnek. A vándormadarak általában ilyenkor térnek vissza fészkelőhelyeikre, megújul a természet, sok élőlény ébred fel téli álmából, rovarok, fák, virágok, és természetesen a medvék. :)
Az emberek nekiállnak rendbe tenni a téli hó méretes talpa által letaposott kertet, félreteszik a téli ruhákat, tavaszi nagytakarítást tartanak, aki teheti kimegy a szabadba sétálni, játszani, vagy csak egy kicsit csodálkozni a minden évben megújuló természetben, a boltok tavaszi akciókat szerveznek, csökken a fűtésszámlánk és még órákig sorolhatnánk, hogy mi is történik tavasszal!

Tehát remélem mindenki egyetért velem abban, hogy a tavasz a megújulás és a végtelen lehetőségek tárháza, és az oldal erről szól, hogy az emberek egy helyen megtaláljanak mindent, ami a tavasszal kapcsolatos!

Az oldalak közt a bal felső sarokban válogathat, vagy az alábbi hivatkozásokon érheti el őket:
Tavaszi programok böngészése.
Tavaszi akciók helye, feltöltése.
Tavaszi élménybeszámolók.
Tavaszi tennivalók a kertben.
Tavaszi képek, videók

Sok élményt a böngészéshez, jó ötleteket a bejegyzésekhez!